Salsa de Nadal a Mercat de Forada

El proper dissabte 28 de desembre hi haurà una mostra d’elaboració i degustació a càrrec de Catalina Ramon, de Salsa de Nadal. Unes postres típiques d’Eivissa, que es pren durant tots els dies que dura el Nadal. Catalina és una experimentada venedora de fruites i verdures que dirigeix des de l’inici del Mercat de Forada costat del seu fill Bartolo el lloc de Verdures Costa.

La Salsa de Nadal té alguna similitud amb el torró però en forma líquida. A Eivissa és imprescindible per a la celebració nadalenca, i s’elabora quantitat suficient perquè duri totes les festes. Es tracta d’unes postres molt antic, l’origen es perd en el temps, encara que es creu que és àrab. A Eivissa cada família prepara la Salsa segons la seva pròpia recepta, que és diferent d’una casa a l’altra, hi ha qui li afegeix mel, pebre, clau, etc. En aquesta ocasió serà de forma vegetariana acord amb el nostre mercat.

El próximo sábado 28 de diciembre habrá una muestra de elaboración y degustación a cargo de Catalina Ramón, de «Salsa de Nadal». Un postre típico de Eivissa, que se toma durante todos los días que dura la Navidad. Catalina es una experimentada vendedora de frutas y verduras que dirige desde el inicio del Mercat de Forada junto a su hijo Bartolo el puesto de Verduras Costa.
La «Salsa de Nadal» tiene alguna similitud con el turrón pero en forma líquida. En Eivissa es imprescindible para la celebración navideña, y se elabora cantidad suficiente para que dure todas las fiestas. Se trata de un postre muy antiguo, cuyo origen se pierde en el tiempo, aunque se cree que es árabe. En Eivissa cada familia prepara la «salsa» según su propia receta, que es diferente de una casa a la otra, hay quien le añade miel, pimienta, clavo, etc. En esta ocasión será de forma vegetariana acorde con nuestro mercado.